Предмиствата на българското море

חזור


Предимствата на българското море

Да, знаем за сините гръцки плажове или незичерпаемия турски all inclusive, но несъмнено има немалко прични да изберем почивка на море в България. На първо място, колкото и прозаично да звучи е, че от нашето по-хубаво няма! Уникалните ни природни дадености, събрани в страна като човешка длан ни дават възможност в рамките на няколко часа да бъдете на прекрасни плажове, респектиращи планини, хладни гори и безкрайни полета. Ако изберете например хотел на Златни пясъци започнете със сутрешна разходка до Северното Черноморие с неговите огненочервени скали, разгледайте лавандулови полета, изпийте чаша кафе в Добрич или околността и окъпете поглед в житницата на България. След това можете да направите туристическа разходка в прохладната гора на Природен парк Златни пясъци и да завършите с плаж там, където името на курорта неслучайно започва с прилагателното „златни“.


Плажовете ни са широки, с прекрасен пясък, с малък шанс да попаднете на морски обитатели, които да ви причинят болка и с равномерни и чисти плитчини, където децата на воля да се забавляват.


Съотношение цена-качество – макaр съседните ни държави да предлагат страхотни пакети, в хотелите на Златни пясъци можете да попаднете на изгодни попадения с евтин ол инклузив. През юли например цените в Prestige Deluxe Aquapark Club стартират от 54 евро, като в тази цена може да се възползвате от богатия им ол инклузив, аквапарк и СПА център с неограничен достъп, както и шезлонг и хавлии и детски кът за най-малките – всичко това на фона на напълно реновирана база.


И ако природа, евтина почивка на море ол инклузив или пък разкошните ни плажове не са достатъчна причина да изберете хотели на Златни пясъци, то нощният живот може да ви замисли. Да, в Гърция и Турция е спокойно, но в голяма част от случаите ще се намирате в хотел мастодонт, откъснат от всяка цивилизация и ще трябва да играете бинго с туристите пенсионери в лобито или пък ще сте в село, където тишината би могла да ви побърка след първия ден престой. Нощният живот е важен за по-младите туристи и хотелите на Златни пясъци се отличават с достъп на клубове и барове с хубав интериор, качествени коктейли и често гостуващи DJ-и, достойни за Ибиса. Повечето хотели не са в пряк досег с тези нощни забавления, което пък ви дава възможност и да почивате пълноценно. Нека оставим тишината по време на морката почивка за пенсионерите.